Ile na start |
FIRMA BEDNARSKA | KOSZT W TYS. ZŁ |
lokal (wynajem, min. 100 mkw., mies.) | 2 |
podstawowe narzędzia (m.in. dłuta, ośniki) | 1 |
piła | 2,5 |
strugarka | 3 |
grubościówka | 3 |
frezarka | 3 |
pręty (obręcze) stalowe | 6 |
drewno (3 m sześc.) | 4,5 |
Razem | 25 |
JAK DŁUGO TO SIĘ ROBI - W GODZ | I ILE KOSZTUJE - W ZŁ |
kufelek dębowy | 5 | 30 |
cebrzyk | 5 | 80 |
maselnica | 10 | 100 |
beczka (2 l) | 8 | 100 |
beczka (10 l) | 8 - 10 | 200 |
beczka do kiszenia (100 l) | ok. 10 | 350 |
beczka największa "pękata" | | |
(kufa winiarska do 10 tys. l) | 248 | 20 000 |
* faktyczny nakład pracy, bez czasu koniecznego np. na wyschnięcie drewna przed kolejnym etapem montowania beczki lub innego wyrobu |