| Ile na start |
| FIRMA BEDNARSKA | KOSZT W TYS. ZŁ |
| lokal (wynajem, min. 100 mkw., mies.) | 2 |
| podstawowe narzędzia (m.in. dłuta, ośniki) | 1 |
| piła | 2,5 |
| strugarka | 3 |
| grubościówka | 3 |
| frezarka | 3 |
| pręty (obręcze) stalowe | 6 |
| drewno (3 m sześc.) | 4,5 |
| Razem | 25 |
| JAK DŁUGO TO SIĘ ROBI - W GODZ | I ILE KOSZTUJE - W ZŁ |
| kufelek dębowy | 5 | 30 |
| cebrzyk | 5 | 80 |
| maselnica | 10 | 100 |
| beczka (2 l) | 8 | 100 |
| beczka (10 l) | 8 - 10 | 200 |
| beczka do kiszenia (100 l) | ok. 10 | 350 |
| beczka największa "pękata" | | |
| (kufa winiarska do 10 tys. l) | 248 | 20 000 |
| * faktyczny nakład pracy, bez czasu koniecznego np. na wyschnięcie drewna przed kolejnym etapem montowania beczki lub innego wyrobu |